Jørgen Juul Jensen

Om Jørgen Juul Jensen har mycket lite skrivits, vilket gör att det är komplicerat att hitta information. Han var medlem av Holger Danske (motståndsgruppen) och anställd av Falcks Redningskorps. Till en början var han assistent på kontoret och blev senare vaktmästare på samma plats. 

Som motståndsman levde han farligt med både likvidationer och sabotageräder, och han förråddes till slut. Ett telefonsamtal blev uppsnappat och röjde planerna som man dragit upp för både Nyhuus Christoffersen och Jörgen Juul Jensen.

De sköts i ryggen av Gestapo på den lilla orten Snekkersten. Vittnen till mordet blev deras fruar.

Det finns en sten uppförd där det hände, som står där än i dag. Den restaurerades för bara ett fåtal år sedan. 

Efter kriget flyttades deras kroppar till minneslunden i Ryvangen, som instiftats särskilt för fallna motståndsmän.